Jaffa Cheesecake Pasta
Çikolata ve meyvelerin muhteşem uyumundan oluşan pastamızı hem siz hem çocuklarınız çok sevecek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tabanı için kaynayan bir kap su üzerine oturtulmuş porselen kaba yumurta ve toz şekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın. Koyulaşınca unu ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt ile kaplı 24 cm'lik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirin ve içini çekene kadar yaklaşık olarak 10-15 dakika daha pişirin.
-
2
Dolum için çikolatayı benmari usulü eritin. Diğer taraftan peynirleri şekerle birlikte krema kıvamı alana kadar mikserle çırpın. Daha sonra yumurta, kakao ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Pişmiş tabanın üzerine peynirli karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkartıp en az 1 saat oda sıcaklığında soğutun (1 gece beklemesi daha ideal).
-
3
Jaffa katmanı için bir kapta marmelat, kaynar su ve toz jöleyi karıştırın. Daha önce hazırladığınız taban ve üzerine dolum yaptığınız pastanın üzerine yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletip, sertleşmesini sağlayın. En son çikolata katmanı için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Daha sonra krema ve pudra şekeri ekleyip iyice çırpın. Soğuduktan sonra jöleli katmanın üzerine yayıp tekrar buzdolabında 2-3 saat bekletin. Meyvelerle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri