Karidopita

Lezzetli bir kek tarifi arayanlar bu tarif size göre

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şurup için tüm malzemeyi tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğuyana dek dinlendirin.
  • 2
    Kek için yumurta ve toz şekeri köpük olana dek yaklaşık 15 dakika mikser yardımıyla çırpın. Kalan malzemeyi tek tek ilave edip karıştırın.
  • 3
    Daha sonra fırına dayanıklı dikdörtgen veya yuvarlak bir fırın kabına dökün.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, çatal yardımıyla üzerine gelişigüzel delikler açıp soğuk şerbeti gezdirin ve 1 saat dinlendirin.
  • 5
    Çikolatalı sos için kremayı bir kaba alıp ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden altını kapatın ve küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyip pürüzsüz bir sos elde edin. Tatlıyı dilimleyip üzerlerine sos gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...