Kayısılı Kalp Pasta
Kayısılı kalp pasta, özel günlerinizde kayısı tadıyla sofralarınıza lezzet katacak bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığındaki tereyağını, toz şeker ve tuzu, mikserle şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları karışıma tek tek yedirin. Limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
-
2
Hamuru yağlanmış fırın kabına yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Hamurun üzerini kayısı dilimleri ile kaplayın. Üzerine toz şekeri ve dövülmüş fındığı serpin.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL