Kestaneli Truf Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kestanenin kabuklarını soyup tencereye alın. Süt ve krema ilave edip kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Blenderden geçirin ve püre haline getirin.
-
2
Tereyağı ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını 3 yemek kaşığı toz şekerle katılaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını kalan toz şekerle 8-10 dakika boyunca çırpın.Üzerine kestane püresi ve tereyağlı çikolatayı ekleyin.
-
3
Yumurta akını ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı yağlanıp unlanmış orta boy kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
-
4
Çikolata sos için çikolata ve kakao yağını birlikte benmari usulü eritin. Pastanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL