Kestaneli Truf Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kestanenin kabuklarını soyup tencereye alın. Süt ve krema ilave edip kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Blenderden geçirin ve püre haline getirin.

  • 2

    Tereyağı ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını 3 yemek kaşığı toz şekerle katılaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını kalan toz şekerle 8-10 dakika boyunca çırpın.Üzerine kestane püresi ve tereyağlı çikolatayı ekleyin.

  • 3

    Yumurta akını ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı yağlanıp unlanmış orta boy kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.

  • 4

    Çikolata sos için çikolata ve kakao yağını birlikte benmari usulü eritin. Pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...