Yeni Yıl Pastası

Yeni yıl pastası, yılbaşı kutlamaları için özel olarak hazırlanan, genelilikle sade ama şık görünümlü bir pastadır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dilimlenmiş balkabağını tencereye dizin ve üzerine toz şeker ile su gezdirin. Kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin ve suyunu süzün. Çatalla ezerek, püre haline getirin. Pandispanyayı sütle ıslatın. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını yerleştirin ve üzerine balkabağı püresinin yarısını yayın.
-
2
Onun da üzerine cevizi serpin ve diğer pandispanyayı kapatın. Kalan balkabağı püresi ile her tarafını kaplayın. Pastanın kenarlarını file antep fıstığı ile süsleyin ve buzdolabında 1 saat bekletin. Nane yaprağı ve nar taneleri ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL