Pratik Simit
Sokakların dört bir köşesinde ‘sıcak simit’ diye bağıran satıcıların yanından almadan geçmek ne mümkün. Peki çayın en iyi arkadaşı olan simit evde nasıl yapılır? Arasına koyacağınız domates, salatalık ve peynirle muhteşem bir kahvaltı olan pratik simit tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek unu ve yoğurdu karıştırma kabına alarak yoğurun. Zeytin, mantar ve biberiye ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
-
2
Sürenin sonunda hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Elinizde yuvarlayarak uzun hamurlar elde edin. Bir adet hamurun iki ucunu iki elinizle tutun ve ters yönlere çevirin.
-
3
Uçlarını birleştirip yuvarlak hale getirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bolca susam ve az miktarda çörek otu serpin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri