Biberli Kestaneli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip, pirinci yağda 5 dakika kavurun. Ardından ince kıyılmış sivri biberi, küp doğranmış sarı ve kırmızı biberi, birer tatlı kaşığı tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Üzerine sıcak suyu döküp, 15 dakika pişirin. Ocağı kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Bu arada 4-5 adet kestaneyi ayırıp kalan kestaneleri yağsız tavada kavurun ve pişen pilava ilave edin. Kestaneli pilavı ocaktan aldıktan sonra 6-7 dakika daha demlendirin. Sonrasında servis tabağına tencereyi ters çevirip, pilavın düzgün çıkmasını sağlayın. Üzerini, ayırdığınız kestanelerle süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.