Enginarlı Kabuklu Pirinç Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Rendelenmiş soğan ve zeytinyağını Düdüklü Tencere'ye alın. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş kabuklu pirinç, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesme şeker, kuş üzümü, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa oturtun. Orta ateşte Düdüklü Tencere'nin 2'nci kademe ayarında, buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 15 dakika daha pişirip, ocağı kapatın. Tencereyi buhar tahliye ayarına getirip, tüm buharı boşaltın ve kapağını açın. Pilavı arzunuza göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.