Etli Dövme Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir gece öncesinden nohut ve dövmeyi ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün ikisini de süzün ve nohudu bir tencereye alın. Tencerenin yarısına kadar su ekleyin ve nohudu yarım saat haşlayın. Tuzunu ayarlayın ve buğdayı katın. Kısık ateşte nohut ve buğday yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin (suyunu arada bir kontrol edin, nohut ve buğday çok su çekeceği için azaldıkça sıcak su ekleyin). Tereyağını bir tavada eritin ve hafif rengi dönünce pilavın üzerine gezdirip, karıştırın. Diğer taraftan eti ayrı bir tencerede kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Buğdaylı karışımı servis tabağına alın. Üzerine eti dökün ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.