Fırında Taze Soğanlı Etli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Etleri suya koyup haşlanmaya bırakın. Pirinci yıkadıktan sonra yarım saat sıcak suda bekletin. Taze soğanları ve naneleri ince kıyıp kullanacağınız fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine süzdüğünüz pirinci yerleştirin. Haşlanmış etleri de pirincin üzerine ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Etleri haşladığınız sudan iki bardağı pilava ilave edin. Tereyağını küçük parçalar halinde yemeğin üzerine koyun. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...