Karanfilli pilavın içi için pirinci ılık tuzlu suda yarım saat bekletin ve süzün. Bademi kaynar suda 20 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Tereyağını tencereye alıp, kızdırın. Üzerine pirinç ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Pirincin rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Badem ve zar şeklinde doğranmış havucu sıvı yağda 1-2 dakika soteleyip, pilava katın. Yıkanmış sultani üzüm, yenibahar, tarçın, toz şeker, tuz, karabiber ve karanfili ekleyin. Kaynamış et suyunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana dek harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edin ve tencerenin ağzı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Hamuru için derin bir kapta un, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, toz şeker ve tuzu yoğurun. Hamuru 3 mm kalınlığında açın ve kelepçeli kalıbın taban kısmı büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamuru kalıbın dibine yerleştirin ve pilavı boşaltın. Kalan hamuru tekrar açın ve pilavın her tarafını örtecek şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve kalıptan çıkarıp, ters çevirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, tekrar aynı ısıda üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.