Karidesli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuzlu ılık suda 1 saat bekletip, süzün ve iyice yıkayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve pirinci ilave edip, fazla karıştırmadan yavaşça çevirerek kavurun. Ayrı bir tencerede sıcak su, portakal suyu, safran ve tuzu karıştırın. Kaynadıktan sonra kavurduğunuz pirincin üzerine ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra karides, kıyılmış dereotu ve kaju fıstığı ekleyin. Karıştırıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL