Kestaneli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestaneleri yıkayıp çizin. Fırın tepsisine dizip 200 derece fırında arada bir karıştırarak pişirin. Fırından çıkartıp kabuklarını soyun. Di.er tarafta tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritip dolmalık fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Bu arada fıstıkların renginin iyice koyulaşması gerekir. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ekleyip cok az kavurun. 1 bardak kemik suyunu ve 1 bardak sade suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynayınca kısık ateşe alın. Soyulmuş kestane, antep fıstığı, fesleğen ve muskat rendesini ekleyin. Karıştırıp demlenmeye bırakın. Pilavı yuvarlak kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Buyuk bir servis tabağına kalıbı ters cevirerek pilavı çıkartın. Kestane ve antep fıstığı ile susleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.