Kestaneli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestaneleri yıkayın. Kabuklarını keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin. Sıcak su dolu bir kaba koyun.10 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra soğuk su koyun ve kabuklar kabarana kadar tercihen bir gece bekleyin. Daha sonra bu suda, tencerenin ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Pirinci ayıklayın. Bol su ile yıkayın. Çukur bir kaba alın. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kaynar su dökün, karıştırın ve en az 30 dakika bu suda bekletin. Bol suyla tekrar iyice yıkayıp, suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Yapışmaz yüzeyli tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın ve kızdırdığınız yağda pembeleşene kadar çevirin. Süzülen pirinci içine katın ve kavurma işlemine devam edin. Şekeri kattıktan sonra, kabuklarını ayıkladığınız kestaneleri ekleyin, biraz daha birlikte kavurun. Pirinciniz kadar su ölçün ve tencereye ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ateşin altını kısın, pirinç suyunu çekip göz göz olana kadar bekleyin. Ateşin altını kapatın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Karıştırarak servis tabağına alın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.