Kuru Meyveli ve Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etini 1 çorba kaşığı tereyağında kavurup kenara alın. Kuru kayısıları dörde bölün. Kuş üzümlerini temizleyin. Daha sonra ayrı kaplara alıp yarım saat sıcak suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp, kalan tereyağında renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine jülyen doğranmış havucu ekleyin. Bir- iki dakika sonra pirinci ilave edin. Pirinç beyazlaşana kadar kavuru, üzerini geçecek kadar sıcak tavuk suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve yenibaharı katın. Orta ateşte yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin. Kuru kayısı ve kuş üzümünü süzüp tencereye ekleyin. Kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.