Mantarlı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kepekli pirincin üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su koyun ve 15 dakika bekletin. Daha sonra 3-4 kez yıkayıp, süzülmesi için süzgece alın. Mantarı dilimleyin. Kuş üzümünü yarım su bardağı sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ve kısık ateşte 1 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuz ve pirinci ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tamamen suyunu çekince tencereyi ocaktan alın ve kıyılmış dereotunu katın. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra pilavı karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.