Mengen Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci tuzlu suda 20 dakika bekletin. Pilavın harcını hazırlayın. Bunun için, tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Küçük doğranmış kuzu etini ekleyin. İnce doğranmış mantar, ceviz içi ve kuru üzümü de ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra iç malzemeyi kenara alıp, pilavı hazırlamaya başlayın. Bunun için, kalan 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alın. Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. İyice kavurun. Tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilavı pişirin. Pilav suyunu çekince, önceden hazırladığınız harcı ekleyip karıştırın. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.