Mihaliç Peynir Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ve bir tutam tuz ekleyerek yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin ve kenara alın. 2 Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynayana dek yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Peynir ve dereotu ekleyip ocağı kapatın. Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirdikten sonra karıştırarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.