Özbek Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci ıslatıp kenara alın. Eti sıvı yağda önce harlı ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağın altını kısıp, 40 dakika daha pişirin. Kıyılmış soğan ekleyip, 20 dakika pişirin. Jülyen doğranmış havuç ilave edip 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Pirinci tencereye boşaltıp, ortasını açın. Eti pirincin ortasına yerleştirip, üzerini pirinçle kaplayın. Pirincin üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak suya, tuz-karabiber ekledikten sonra ocağa oturtun ve pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmesi için üç yerinden boşluk açıp, 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.