Patlıcanlı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci yıkayıp süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık suda yarım saat bekletin. Damla sakızını derin dondurucuda 5 dakika bekletin, sonra havada dövün.Yarım kahve fincanı sirke ve yarım kahve fincanı suyu karıştırın. Safranı bu karışımda 2-3 saat bekletin.Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine patlıcanı ilave edin. Ezmemeye dikkat ederek, ara sıra karıştırarak kavurun. Tencereye 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Damla sakızı, bal ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynayınca pirinç, sirkeli safran, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika hızlı, sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve çok kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın ve pilavı 15 dakika demlendirip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.