Hurmalı Antep Fıstıklı Lokum
Türk geleneğinin vazgeçilmezi olan lokumu rafine şekersiz haliyle denemeyen kalmasın. İşte Hurmalı Antep fıstıklı Lokum tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve püre haline gelene dek mutfak robotunda çekin. Bal ve fıstık ezmesini cam bir kaba alın. Ocakta kaynamakta olan sıcak su dolu bir kabın üzerinde veya mikrodalga fırında eriyip birbirlerine karışana kadar ısıtın. Karışan bal ve fıstık ezmesine hurmayı ekleyin. Tuz, hindistan cevizi rendesi ve toz Antep fıstığını da ekleyin.
-
2
Elinize eldiven takarak veya bir çatal yardımı ile karıştırın. Bütün fıstıkları ekleyip son kez karıştırdıktan sonra pişirme kağıdı üzerine serin. Lokum hamurunu pişirme kağıdı ile rulo haline getirin ve kenarlarını şeker paketi kapatıyormuş gibi döndürerek sıkıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin ve açın.
-
3
Pişirme kağıdına toz Antep fıstığı dökerek üzerinde yuvarlayın. Ardından tekrar sarın ve 1 gece dolapta bekletin. Bir parmak kalınlığında keserek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri