Ballı Somon ve Avokado Salatası

Sofralarınızı süsleyecek taze ve ferah bir salata.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın ve somonu önce derili kısmı altta kalacak şekilde 5 dakika pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirip 3-4 dakika daha pişirin ve kenara alın. Limon dilimlerini fırın kabının tabanına yayın. Bal, karabiber, limon suyu ve tuzu harmanlayıp somonun her yerine sürün.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Avokado salatası için avokadoyu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tanelenmiş nar, ince kıyılmış maydanoz ve iri kıyılmış cevizle karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp üzerine gezdirin. Pişen somonu servis tabağına alıp salata ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.