Doyurucu Salata
Yemek danışmanımız Pelin Bilgiç, Arnica ile her ay video çekimlerini yaptığımız ‘Burçlar Sofrada’ serimizin balık ve koç burcu bölümleri için bu kez Gülin Bozkurt’u konuk etti. ‘Aşmam Gereken Okyanuslar Var’ kitabının yazarı ve Yachtmaster Gülin Bozkurt’u Sofra’nın stüdyo mutfağında ağırlayan Pelin Bilgiç bir yandan da Arnica’nın mutfak aletlerini kullanarak son derece doyurucu ve sağlıklı bir salata hazırladı. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Brokoliyi ince kıyıp salata kasesine alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, nane ve biber ekleyin. Arnica narenciye sıkacağı yardımı ile portakal ve limonunun suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin.
-
2
Daha sonra salatanın üzerine gezdirin. 10 dakika sıcak suda dinlendirilmiş bademin suyunu süzün. Kabuğu üzerinde kalacak şekilde bademi Arnica blender setin haznesine alıp çekin ve kaseye ilave edin.
-
3
Salatalığı iyice yıkayıp kabuklu olarak rendeleyin. Yaban mersinini serpiştirin. Kabuğuyla birlikte küp doğranmış elma ve avokadoyu ekleyin. Zeytinyağı ve sirke gezdirin. Lor peynirini serpiştirin.
-
4
Defne yaprağı ile birlikte haşlanmış karabuğdayı katın. Baharatları ilave edip harmanlayın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri