Erikli Salata

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri tereyağı ile birlikte iyice ezin. Süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak, tuz ve bezelye ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde havucu yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Soğuyunca patatesli karışıma ekleyin.
-
2
Erikleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini alın. Yuvarlak orta boy bir salata kasesinin içini streç filmle kaplayın. Eriklerin yuvarlak kısımları streç filme değecek şekilde salata kasesinin tabanına yerleştirin. Üzerine kaşık kaşık ve bastırarak patatesli karışımdan koyarken, yanlarına da erik yerleştirin. Malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın.
-
3
1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerindeki streç filmi çıkarıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL