Falafelli Salata
Yüksek besin değerine sahip, ister ana yemek ister ana yemeğin yanında yiyebileceğiniz Falafelli Salata tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohudu bir gün önceden soğuk suda dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp, blenderden geçirin. Üzerine kıyılmış maydanoz, sivri biber, taze soğan ve kişniş ilave edip, yeniden blenderden geçirin. Geniş bir kaba alıp, kıyılmış sarımsak, kabartma tozu, toz kişniş, kimyon, un, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Çok kuru olursa azar azar su ilave edip yoğurmaya devam edin.
-
2
Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kızgın ayçicek yağda altın rengi alana dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tahin sos için tüm sos malzemesini çırpın. Çok koyu olursa nohudun haşlama suyundan azar azar ekleyin. Kıyılmış marul ve naneyi harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine falafelleri yerleştirip, nar serpiştirin. Sos gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri