Fırında Renkli Havuç Glaze

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Küçük bir kasede benmari usulü eritilmiş tereyağını, esmer toz şekeri, tuzu ve baharatları karıştırın.
-
2
Havuçların kabuğunu kazıyın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin.
-
3
Havuçların üzerine tereyağı karışımından iki kaşık kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalanı yayıp fırça ile havuçların her tarafına sürün.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
-
5
Havuçları fırından alın. Balı ve kalan tereyağlı karışımı üzerine dökün. Rendelenmiş limon kabuğu serpin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL