Fırında Renkli Havuç Glaze

Fırında Renkli Havuç Glaze

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Küçük bir kasede benmari usulü eritilmiş tereyağını, esmer toz şekeri, tuzu ve baharatları karıştırın.
  • 2
    Havuçların kabuğunu kazıyın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin.
  • 3
    Havuçların üzerine tereyağı karışımından iki kaşık kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalanı yayıp fırça ile havuçların her tarafına sürün.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • 5
    Havuçları fırından alın. Balı ve kalan tereyağlı karışımı üzerine dökün. Rendelenmiş limon kabuğu serpin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...