Fırınlanmış Pancar Salatası

Fırınlanmış Pancar Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pancarları yıkayıp kuruladıktan sonra her birini suda ıslatılıp sıkılmış pişirme kağıdına sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • 3
    Sosu için nar ekşisini, zeytinyağını, ince kıyılmış dereotunu, taze çekilmiş tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Sosunuz hazır.
  • 4
    Fırında pişirdiğiniz pancarların kabuğunu soyun. İstediğiniz gibi kesip henüz sıcakken sosunu ilave ederek tatlandırın.
  • 5
    Servis tabağına aktarıp en son lor peynirini, dilimlenmiş kumkuatı ve tanelenmiş narı ilave edin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...