Patates Çanağında Patlıcan Salatası
Patates çanağında patlıcan salatası, kesinlikle denemeniz gereken bir tarif.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın ve bir kaba alın. İçine yumurta, kaşar peyniri, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
-
2
Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle çanak şekli vererek, muffin kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
-
3
Üzeri için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. İçine kabukları soyulup, iri doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip, karıştırın.
-
4
Pişen patatesler ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine patlıcan karışımını paylaştırın ve maydanozla süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri