Piyaz

Piyaz

İşte sofralarınızı süsleyecek bir Piyaz tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuru fasulyeyi akşamdan fazlasını suda bırakana kadar sürecek. Ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaba alın. Yumurtaları katılaşacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup 4'e bölünür. Haşlanmış kuru fasulyenin üzerine ikiye bölünen kiraz domates, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu ekleyin.

  • 2

    Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırılır. Yarısını karışımın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine yumurta dilimlerini yerleştirin. Kalan zeytinyağı karışımını gezdirin. Pul biber serperek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...