Sardalyalı Patates Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri yıkayın. Taze patates kullanıyorsanız kabuklu olarak kullanabilirsiniz. Patatesleri dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ile pişirme kağıdı serili bir tepsiye üst üst gelmeyecek şekilde dizin.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 fırında 15 dakika pişirin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış taze soğan, sarımsak, tuz ve toz kırmızıbiberi karıştırın.
-
3
Sıcak patateslerle sosu harmanlayın. Sardalyaleri yıkayıp kurulayın. 1 çay kaşığı tuz ve kalan zeytinyağı ile karıştırıp ızgara yapın.
-
4
Doğranmış yeşilliklerle patatesleri karıştırın. Üzerine sardalyaları yerleştirin ve dilimlenmiş limonla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL