Semizotlu Kinoa Salatası
Salata akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti. Renkli görüntüsüyle görsel şölen sunan salatalar hafifliğinden dolayı çok tercih ediliyor. İşte eşsiz lezzetiyle semizotlu kinoa salatası…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kinoayı bir buçuk su bardağı kaynar suda 30 dakika bekletin ve süzün. Bir tencereye bir buçuk su bardağı kaynar su koyun ve kinoayı ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
-
2
Pancarı yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve küp şeklinde doğrayın. Halka dilimlediğiniz kabağı zeytinyağında hafif soteleyin. Mercimeği kaynar suda diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
-
3
Kinoayı servis kabına alıp içine semizotu yaprakları, pancar, kabak, mercimek, kuruüzüm ve keçi peynirini katıp harmanlayın.
-
4
Sos için zeytinyağı, mayonez, hardal, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri