Tavuklu, Yoğurtlu Yılbaşı Salatası

Yılbaşında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik tavuklu yoğurtlu yılbaşı salatası...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuçları iyice yıkayıp soyun. İnce rendeleyin. Zeytinyağını orta boy bir tavaya alıp ısıtın. Rendelenmiş havucu tavaya alın. 3-4 dakika soteleyin.
-
2
Haşlanmış tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın. Kornişon turşuları küçük küp şeklinde doğrayın.
-
3
Tavuk, sotelenmiş havuç, doğranmış kornişon turşu ve cevizi büyük bir kaseye alın. Üzerine tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın.
-
4
Süzme yoğurdu çırpıp salataya katın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
-
5
Kek kalıbının kelepçeli kısmını servis tabağına yerleştirin. Tabanı ve kalıbın yanlarını streç filmle kaplatıp hafif ıslatın. Yoğurtlu karışımı kalıba koyun ve üzerine kaşıkla bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra kelepçeli kısmı çıkarın.
-
6
Dereotu ve tanelenmiş nar ile süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL