Havuç ve patatesleri temizleyin. Havuçları verev, patatesleri küp doğrayın. Patatesleri bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa oturtun.
10 dakika sonra havucu tencereye ilave edin. 5 dakika daha haşlayıp, bezelyeyi katın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve suyunu süzüp bir kaba aktarın. Sebze suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun ve dilimleyin. Tereyağını eritip, üzerine rendelenmiş zencefil, un ve köri ekleyin. Bir-iki dakika kavurup, ayırdığınız sebze suyunu ilave edin. Sirke ve kremayı katın. Karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Limon suyu, şeker ve tuz ekleyip, ocaktan alın. Haşlanmış sebzeleri servis kabına koyun. Üzerine yumurtaları yerleştirin. Körili sosu gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.