Bulgur Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Temizleyip yıkadığınız bulguru bir tencereye aldıktan sonra, üzerine suyu ilave edip hafif ateşte haşlayın. Bulgur suyunu çektiğinde üzerine 1 kahve fincanı daha soğuk su ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın. Sonrasında zerdeçalı ilave edip iyice harmanlayın.Geniş bir salata kasesinin içine ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu, ezilmiş sarımsağı, küp doğradığınız taze kırmızı biberi ve tuzu alıp harmanlayın. Daha sonra demlenmiş olan bulguru salata kasesine ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede balzamik sirkeyi, zeytinyağını, karabiberi, kuru naneyi veya fesleğeni iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL