Füme Tavuklu Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk fümeyi küp doğrayın. Bademleri kaynar suya atıp 10 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Reyhanı yapraklarına ayırın. Göbeği ince kıyıp geniş bir kaseye alın. Füme tavuk, reyhan ve kavrulmuş badem ekleyip harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerine nar tanelerini ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL