LEPEYİ bir gece önceden ıslatın. Sıvıyağı tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Rengi döndüğünde lepe ve küp doğranmış havucu ilave edin. Suyunu ayarlayıp, yaklaşıp 30 dakika pişirin. Tüm yeşillikleri kıyıp, lepe ve havuç piştikten sonra tencereye ekleyin. Pirinci ilave edip, tuzunu ayarlayın. Üzerini kıyılmış reyhan ve kişnişle süsleyip, sıcak olarak servis yapın. Lepe: Nohudun biraz daha küçüğü ve ikiye ayrılmış şekline "Lepe (muhaşir, muhaşer)" denir.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.