Bakla Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KURU baklayı akşamdan ıslatın. Bir gün sonra suyunu süzün ve baklayı bıçakla dörde bölüp, derin bir kaba alın.
    İçine yıkanmış bulgur, 1 adet kıyılmış soğan, dereotu, reyhan, 2 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı su, tuz, pulbiber ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. İçine baklalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve bohça şeklinde sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine kemikli eti dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Bir tavada tereyağını eritin ve kıyılmış 1 adet soğanı kavurun. Kalan salça ve pulbiberi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurup, dolmaların üzerine gezdirin. 1 su bardağı su katın ve tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis tabağına alın ve üzerine yoğurt gezdirin. Bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Dolmaların üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.