Bakla Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KURU baklayı bol suya koyun. Günde 2-3 kez suyunu değiştirerek 2 gün boyunca ıslatın. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi ince kıyın. Sarmısakları dövün. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, rengi dönene kadar kavurun. Baklayı geniş bir kaba alıp susam hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyip harmanlayın. Karışımı blenderden geçirip bir kaba alın ve iyice yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra karışımdan bir çorba kaşığı alıp 4 cm boyunda köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayın. Oda sıcaklığında 20 dakika bekletip sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdükten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.