Baklalı Sarma ( Tokat Ve Ödemiş Yöresi Yemeği)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İÇ baklaları içlerini 1 gün önceden ıslatalım. Baklalar şiştiğinde, kabuklarını çıkarıp, 5-6 parça olacak şekilde keselim. Baklaları bir kaba alıp, içine küp doğranmış soğanları, ince kıyılmış maydanozu, ince bulguru, salçayı, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Asma yapraklarını hafifçe haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alalım. Damarlı kısımları içe gelecek şekilde, baklalı içten bir miktar koyalım ve düzgünce saralım. Sarmaları tencereye yan yana ve aralıksız dizelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edelim. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örterek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp tenceresinde soğuttuğumuz sarmaları servis tabağına aktaralım. Limon dilimleriyle servis yapalım.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.