SOĞANLARI piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tencereye alarak antepfıstığı ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra fıstıklı karışıma ilave ederek kavurmaya devam edin. Kuşüzümü, tuz, tozşeker, nane, tarçın, yenibahar ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Kabak dilimlerini ızgara ya da yağsız tavada yumuşayana kadar pişirin. Kabak dilimlerini düz bir zemine ikişer parça olacak şekilde yerleştirin. İçine pirinçli harçtan yerleştirin. Rulo şeklinde sararak fırın kabına dizin. Tüm kabak dilimlerine aynı işlemi uygulayarak fırın kabına sıkışık şekilde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz, tozşeker ve suyu ekleyin. Üzerini kapatarak 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.