BEYAZ hindibaları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra, burukluğunu almak için kök kısımlarından 1 cm kesin. Yaprakların bulunduğu uç kısmlarından da 1 cm kesip, sivri kısmını düzleştirin. Daha sonra bir bıçak ya da kabak oyacağı ile beyaz hindibanın içini oyun. Labne peyniri ve loru karıştırın. Yarım portakalın kabuğunu alıp, etli kısmını küp şeklinde doğrayın ve peynire ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Hazırladığınız harcı hindibaların içine doldurun. Soğanları temizleyip, limon ve portakalı ise kabuklarıyla birlikte halka şeklinde dilimleyin. Bir tencerenin dibine önce soğanları sonra portakal ve limon dilimlerini yerleştirin. Üzerine beyaz hindiba dolmalarını koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin. Sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.