BEYAZ hindibaları temizleyip yıkadıktan sonra burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesin. Daha sonra limon suyu eklenmiş kaynar suya atıp, 10 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp baş aşağı bırakın ve içlerinde kalan suyu süzdürün. Soğuduktan sonra dikine ortadan ikiye bölüp, bir fırın tepsisine yerleştirin. Beşamel için ayrı bir tavaya aldığınız tereyağını eritip, unu ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine süt ilave edip, kıvam alana dek pişirin. Muskat, tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sotelediğiniz beyaz hindibaları bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine beşamel sosu yayın. Rendelenmiş gravyer peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.