Bulgur Köfteli Nohutlu Karnabahar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İNCE bulgura 1 çay bardağı sıcak su ilave edip, bulgurların şişmesini sağlayalım. 1 Akşamdan ıslatılmış nohutları basınçlı bir tencerede haşlayalım. 2 Karnabaharları küçük çiçeklere ayıralım ve hafifçe haşlayalım. Ayrı tencereye 5-6 çorba kaşığı sıvıyağı alalım. 2 adet küp doğranmış soğanı ilave edip kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip birkaç kez çevirelim. Tuzu ve karabiberi ekleyip, karnabaharların üzerine gezdirelim. Diğer yanda köfte için kıymaya, ince bulguru, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, unu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Köfte harcından fındık iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda, tavayı sallayarak hafifçe kızartalım. Karnabaharların bulunduğu tencereye köfteleri aktaralım. 3 Haşlanmış nohutları ilave edip karıştıralım. Karnabaharın haşlama suyu yeterli değilse, üzerini aşacak kadar su ilave edip, ağır ateşte yemeğimizi pişirelim.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...