Bulgur Köfteli Nohutlu Karnabahar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İNCE bulgura 1 çay bardağı sıcak su ilave edip, bulgurların şişmesini sağlayalım. 1 Akşamdan ıslatılmış nohutları basınçlı bir tencerede haşlayalım. 2 Karnabaharları küçük çiçeklere ayıralım ve hafifçe haşlayalım. Ayrı tencereye 5-6 çorba kaşığı sıvıyağı alalım. 2 adet küp doğranmış soğanı ilave edip kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip birkaç kez çevirelim. Tuzu ve karabiberi ekleyip, karnabaharların üzerine gezdirelim. Diğer yanda köfte için kıymaya, ince bulguru, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, unu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Köfte harcından fındık iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda, tavayı sallayarak hafifçe kızartalım. Karnabaharların bulunduğu tencereye köfteleri aktaralım. 3 Haşlanmış nohutları ilave edip karıştıralım. Karnabaharın haşlama suyu yeterli değilse, üzerini aşacak kadar su ilave edip, ağır ateşte yemeğimizi pişirelim.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.