Bulgurlu Köfteler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtalı Köfte: DERİN bir cam kaba simitlik bulguru koyun. Üzerine 1 su bardağı kaynar su dökün ve şişmesi için ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. İçine kıyılmış soğan, sarmısak, salça, sıvıyağ, baharatlar ve tuzu katın. Bulgur iyice yumuşayana kadar yoğurun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağını alın ve kızdırın. Yumurtaları kırın ve hafif karıştırın. Ilınınca bulgurlu harcın içine katın ve yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyin. Şöyle bir karıştırıp, elinizle şekil verin ve servis tabağına alın.
Mercimekli Köfte: MERCİMEĞİ bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ile bütün sivri biberleri koyun. Ağır ateşte mercimeği haşlayın ve ocağın altını kapatın. Mercimeğin içine yıkanmış ve süzülmüş bulguru katıp, şişmesi için ağzı kapalı olarak yarım saat dinlendirin. İçinden sivri biberleri çıkartın. Bir tavada tereyağını eritin ve kıyılmış soğanla sarmısağı soteleyip, bulgurun üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra domates ve biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ile pulbiber katın. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kıyılmış maydanoz ekleyin ve yoğurun. Elinizle şekil verip, servis tabağına alın.
Cevizli Köfte: SİMİTLİK bulguru derin bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaynar su dökün ve ağzını bir kapakla kapatarak şişmesi için 15 dakika dinlendirin. Daha sonra içine kıyılmış soğan, ceviz, domates ve biber salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ilave edin. Tüm malzemeyi macun kıvamına gelene kadar yoğurun (eğer sert olursa biraz su ilave ederek yumuşatabilirsiniz). En son kıyılmış maydanozu katın. Daha sonra elinizle şekil vererek servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL