Dolgulu Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ENGİNARLARI kaynar su dolu tencereye koyun. Üzerine 1/4 limonu sıkıp kabuğunu da tencerenin içine atın. Enginarları yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika orta ateşte haşlayın. Haşlanan enginarları süzerek bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Ayrı bir kapta peynir, yumurta, ekmek içi, yeşillikler ve zeytinyağını karıştırın. Karabiberle tatlandırdıktan sonra bu karışımı beşe bölün ve top şekli vererek enginarların çanak kısmına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine deniz tuzu serpip limon sıkın ve ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.