PATLICANLARI alacalı soyup içlerini karnıyarık yapar gibi boşaltın. Daha sonra sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan iç harcı için zeytinyağını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğanı pembeleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarmısak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurup, kabukları soyulup iri küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. 5 dakika sonra salça, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Patlıcanları bir fırın tepsisine alıp içlerine domatesli harç koyun. Üzerlerine ikiye bölünmüş kiraz domates yerleştirin. Düz bir tencereye koyup yarılarına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapın