Domatesli patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup içlerini karnıyarık yapar gibi boşaltın. Daha sonra sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan iç harcı için zeytinyağını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğanı pembeleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarmısak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurup, kabukları soyulup iri küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. 5 dakika sonra salça, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Patlıcanları bir fırın tepsisine alıp içlerine domatesli harç koyun. Üzerlerine ikiye bölünmüş kiraz domates yerleştirin. Düz bir tencereye koyup yarılarına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.