Düğün Köllesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BUĞDAYI bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzüp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadarsu ekleyip, pişmeye bırakın. Diğer yandan nohut, kurufasulye ve kırık baklayı da ayrı ayrı bir gece öncesinden suda bekletin ve süzün. Hepsini ayrı ayrı haşlayın ve sularını süzüp, pişen buğdayın içine katın. Tüm baklagiller özleşene dek pişirin. Pişince limon suyu, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyin. Bademlesüsleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL