Enginar Yahnisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    NOHUDU akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Eti tuz ve karabiberle tatlandırıp kenara alın. Soğanı yemeklik, elma kursunu küp doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Sarmısağı kesme tahtasına koyup önce bir bıçakla ezin, daha sonra ince kıyın. Bir tencereye 6 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısağı ekleyin. Birkaç dakika kavurup, elma ve salçayı katın. 1-2 dakika daha kavurup et suyu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Orta ateşte 1 saat pişirin. Sürenin sonunda dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları tencereye ilave edin. Yemeğin suyu azalmışsa 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Daha sonra küp doğranmış domates ve haşlanmış nohudu ekleyin. 20 dakika daha pişirip, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu yemeğe katın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip, 10 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.