NOHUDU akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Eti tuz ve karabiberle tatlandırıp kenara alın. Soğanı yemeklik, elma kursunu küp doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Sarmısağı kesme tahtasına koyup önce bir bıçakla ezin, daha sonra ince kıyın. Bir tencereye 6 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısağı ekleyin. Birkaç dakika kavurup, elma ve salçayı katın. 1-2 dakika daha kavurup et suyu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Orta ateşte 1 saat pişirin. Sürenin sonunda dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları tencereye ilave edin. Yemeğin suyu azalmışsa 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Daha sonra küp doğranmış domates ve haşlanmış nohudu ekleyin. 20 dakika daha pişirip, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu yemeğe katın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip, 10 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.