Enginarlı Lazanya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ENGİNAR kalplerini uzunlamasına ikiye bölün. Daha sonra her parçayı dörde bölün. Tereyağın bir tavaya alıp, enginarı katın ve 5 dakika sote edin. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates ilave edin. Tuz ve karabiber katın. Birlikte 5 dakika daha sote edip, peyniri ilave edin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine karıştırarak sütü ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dikdörtgen bir fırın kabının tabanını kaplayacak kadar beşamel sos dökün. Üzerine bir adet lazanya yaprağı koyun. Yeniden beşamel sos ve lazanya koyun. Daha sonra enginarlı harcın yarısını dökün. Lazanya, beşamel sos ve enginarlı harç bitene dek (en üstte beşamel sos kalacak şekilde) kat kat işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.